۱۳۸۹ اسفند ۶, جمعه

گازهای اشک آور در 25 بهمن

گاز های اشک آوری که در تجمع 25 بهمن مورد استفاده قرار گرفت مورد بحث من و دوستان بود چرا که تا سه روز چشمهای من التهاب داشت و می سوخت . تفاوت اساسی یی بین این گازهای اشک آور و گازهای قبلی که در سال گذشته مورد استفاده قرار می گرفت وجود داشت. به شوخی به دوستی می گفتم که احتمالا این گازها چینی هستند و نتونستن اصلش رو گیر بیارن .
امروز در خبرها می دیدم که خبرگزاری پزشکی ایران نامه پزشکان ایرانی را خطاب به بانکی مون منتشر کرده در آن نوشته اند:
پزشکان ایران طی نامه‌ای به‌ بان کی مون دبیرکل سازمان ملل خواستار اقدامات فوری آن سازمان جهت جلوگیری از استفاده گازهای شیمیایی مخرب علیه تظاهرکنندگان در ایران توسط نیروهای پلیس ضد شورش رژیم گردید.
این گاز‌ها که حاصل تجربیات واحد پدافند شیمیایی، میکروبی سپاه پاسداران در طی جنگ هشت ساله ایران و عراق می‌باشد، اولین بار بطور آزمایشی در اعتراضات خیابانی سال ۲۰۰۹ بصورت محدود مورد استفاده قرار گرفت اما در طی روزهای جاری و بخصوص در جریان تظاهرات مردم ایران در روزهای ۲۵ بهمن و اول اسفند امسال بصورت گسترده علیه مردم ایران مورد استفاده قرار گرفته است.
هرچند استفاده از گازهای اشک آور معمولی که عموما حاوی ترکیبات گوگرد بوده و پس از آزاد شدن، تولید اسید سولفوریک می‌کند و باعث ایجاد سوزش در چشم و بینی می‌گردد نیز عملی غیر انسانی و ناپسند است اما بدلیل نیمه عمر کوتاه این مواد و اندک سازگاری با محیط زیست، خیلی نگران کننده نیست. اما گازهای شیمیایی جدید که بدلیل ایجاد ترس و وحشت در مصدوم به گاز ترس نیز شهرت یافته است، علاوه بر ترکیبات فوق حاوی CHLOROBENZALDOXIM NITRIL و باران زرد و مقادیر کمی از گازهای اعصاب مانند سارین، تابون و یا سومان نیز هست که این‌ها ترکیبات آلی فسفردار و جزو سموم ارگانو فسفره هستند و در برخی موارد سبب بروز علائم شدیدی در بین مصدومان این گاز‌ها مانند سرگیجه، درد قفسهٔ سینه، سردرد شدید، دو بینی و تاری دید، خستگی تهوع، استفراغ، استفراغ خونی، دردهای شکمی و افزایش ترشحات دهان، بینی، چشم و سیستم تنفسی و دردهای شدید عضلانی می‌گردد. در موارد متعدد در آزمایش خونی که از مصدومان توسط همکاران ما گرفته شده است در خون آن‌ها مقادیری فنیل انالین؛ نیتریت و گوگرد دیده شده و سطح اوره خون آن‌ها نیز بالا بوده است. همچنین بدلیل تاثیر بر DNA می‌تواند سبب عوارض دیررس و تغییرات کارسینوژنیک و سرطانزایی در انسان نیز شود. و بعلاوه بدلیل نیمه عمر طولانی با شسته شدن توسط آب باران در خیابان‌ها و سرازیر شدن به مزارع پایین دست که از آبهای سطحی استفاده می‌کنند سبب بروز عوارض زیست محیطی دهشتناکی می‌گردد.
لینک خبر : http://hradns.info/51/1389-01-27-05-27-21/7017-1.html





۲ نظر: